WONING V

  • Nieuwbouw
  • Eéngezinswoning
  • Woning om te verhuren
  • Net buiten de dorpskern
  • Londerzeel
  • Bedrijf

Een opbrengstwoning hoeft niet saai te zijn

Bouwpromotoren kiezen vaak voor grote percelen waarop ze een meergezinswoning kunnen bouwen. Dat het ook anders kan bewijst dit project. Staarc bouwde hier een ruime 3-gevel eengezinswoning om te verhuren.

En ruim neemt u best letterlijk: 3 slaapkamers met 2 badkamers (grote badkamer toegankelijk via master bedroom en een douchekamer voor de kleine slaapkamers) en een dubbele garage met 2 autostaanplaatsen.

Atypische dakvorm

Toch leende het perceel zich hier niet meteen toe. Het was breed en ondiep. Bovendien waren er ook heel wat stedenbouwkundige voorschriften: aansluiten op de rechterbuur, 5 meter van de achterste schuine perceelgrens blijven…

Dat is meteen de reden waarom deze woning een een atypische dakvorm (met beperkte helling) heeft, waarvoor een speciaal onderdak moest voorzien worden.

Dat dak vormt een centraal element in het huis: de inkomhal is opengetrokken tot in de nok,  loopt van voor tot van achter en geeft onmiddellijk toegang tot de tuin. De trap staat centraal in deze ruimte en toont de complexe/atypische vorm van het dak, en is via glaspartijen aanwezig in de gevels. Tot slot is in de leefruimte ook een vide aanwezig die contact maakt met de kleine slaapkamers via ramen. Deze ramen volgen de vorm van het dak.

Aandacht voor EPB

Tot slot is in dit huis ook heel wat aandacht besteed aan energie – een must anno 2018. De woning wordt verwarmd met een luchtwater-warmtepomp, aangesloten op de vloerverwarming (E-peil nog met eindberekening te bepalen). Dit was trouwens niet de enige EPB-maatregel. De luchtdichtheid werd aangepakt aan de funderingsaanzet (vloeibare luchtdichting), de ramen en dakaansluiting en er werd een ventilatiesysteem D toegepast.

BEKIJK OOK 
Woning SJ, betaalbaar en energiebewust
Woning KR, leven en werken in één woning
Woning BK, een woning op een hoekperceel