WONING BK

  • Nieuwbouw
  • Eéngezinswoning
  • Privéwoonst
  • Dorpskern
  • Merchtem
  • Gezin

Een hoekperceel: elk nadeel heb z’n voordeel

Een hoekperceel schrikt heel wat bouwers af. Ten onrechte. De ligging van het huis biedt in zo’n geval heel wat troeven. Zoals bij dit project in het centrum van Merchtem.

Een hoekperceel en de nood aan een grote werkruimte. Ziedaar de twee uitdagingen bij deze werf. Het resultaat is een ruime, halfopen bebouwing met een zonovergoten leefruimte én werkruimte.

Dat is te danken aan de grote raampartij met een gebogen vorm. Boven de keuken - deel van de leefruimte – bevindt zich de werkruimte, iets hoger dan de rest van de eerste verdieping. Een grote vide aan het raam op deze verdieping zorgt voor licht in zowel de werkruimte als de keuken. Die laatste staat immers wat verder af van raampartij en zou anders een gebrek aan licht hebben.

Zelfs de trap in glas

Op de eerste verdieping bevinden zich verder de slaapkamers, terwijl de tweede verdieping (onder het dak) nog een grote open hobbyruimte herbergd, toegankelijk met een vaste trap.

Opvallend detail: de trap tussen gelijkvloers en eerste verdieping werd opgetrokken uit glas. Opnieuw een mogelijkheid om het zonlicht op elke plek van het huis te brengen.

De buitengevels tot slot werden opgetrokken in twee verschillende soorten gevelsteen om het spel van volumes te benadrukken.

BEKIJK OOK 
Woning SJ, betaalbaar en energiebewust
Woning KR, leven en werken in één woning
Woning V, een opbrengstwoning hoeft niet saai te zijn
Wat te doen aan oververhitting?
Voor premies één adres