WONING TK

  • Nieuwbouw, Renovatie
  • Publiek gebouw
  • Landelijk gebied
  • Buggenhout
  • Jong koppel

Hoe de spoorweg geen belemmering hoeft te zijn

Heel wat mensen staan huiverachtig tegenover de gedachte dicht bij een spoorweg te wonen. Zo niet dit jonge koppel, dat met enkele slimme ingrepen het lawaai buitenhield én een hedendaagse gezelligheid toevoegde.

Wanneer de spoorweg bij wijze van spreken aan je voordeur loopt, spreekt het voor zich dat de leefruimtes en slaapkamers zich achteraan in de woning bevinden. Ook hier. Het had tot gevolg dat alle functionaliteiten aan de voorgevel werden geplaatst: de berging en de inkomhal op het gelijkvloers, de nachthal en de badkamer op de verdieping. Door het gebruik van akoestisch glas is hier van voorbijdenderende treinen weinig te merken.

Achteraan nog minder. Op het gelijkvloers bevindt zich daar een grote leefruimte waarbij salon en keuken in elkaar overlopen, met laag muurtje gescheiden van de bureauruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich maar liefst vier slaapkamers (waarvan een met dressing).

Dakkapellen ‘new style’

Ook aan de gevel werd de nodige aandacht besteed. Dat was vooral omdat een deel van de woning werd afgebroken en de bouwheer wilde dat de nieuwbouw bij het oude gedeelte zou passen. Dat verklaart het gebruik van de gerecupereerde gevelsteen met grijs buitenschrijnwerk en grijze pannen. Ook de vernieuwende interpretatie van de dakkapellen geeft deze woning zijn karakteriserend uiterlijk. De volgende stap? Het renoveren van de schuur tot een opslagplaats/atelier voor een elektricien.

BEKIJK OOK 
Woning B, van twee huisjes naar een eengezinswoning
Woning GP, totale make-over
Voor premies één adres