WONING SC

  • Renovatie
  • Eéngezinswoning
  • Landelijk gebied
  • Opwijk
  • Gezin met jonge kinderen

Het heden met respect voor het verleden

Van een oude molenaarswoning tot een oase van rust. Dat is waar deze renovatie toe geleid heeft. Kom gerust binnen!

Wat doe je wanneer je een molenaarswoning koopt die door de vorige eigenaar verbouwd was zonder duidelijke visie? Je probeert door de renovatie te kijken en het authentieke karakter te benadrukken, terwijl je ervoor zorgt dat je eigen eisen en verwachtingen gerealiseerd worden. Dat is wat we bij dit project deden, in zeer nauwe samenwerking met de bouwheer. Die had immers een hele duidelijke visie op hoe de woning er moest uitzien en had een uitgebreid programma: extra slaapkamers, een aparte zitkamer…

Hij werd echter snel geconfronteerd met wat we de eigenheid van renovaties kunnen noemen: je komt telkens wel voor een of andere verrassing te staan. In dit geval was het gebouw in slechtere staat dan op het eerste gezicht leek. Zo dienden op het gelijkvloers een aantal muren vervangen te  worden.

Bakstenen plafonds en houten dakgebinte

Om tot een mooie blend van oud en nieuw te komen, verhoogden we bepaalde plafonds en maakten we brede openingen tussen de verschillende niveaus, zowel gelijkvloers als op de verdieping. Het zorgde ervoor dat bepaalde ruimten verschillende niveaus hadden, wat de woning luchtig en ruim maakt. Ook het zicht naar de tuin werd sterk verbeterd.

De sfeer van de molenaarswoning is echter nog volledig aanwezig: er zijn bakstenen plafonds in gedeelten van het gelijkvloers en op de verdieping konden we oude dakgebinten behouden. De geest van vroeger blijft aanwezig in de woning.

Bovendien past ze perfect in de omgeving. Het huis bevindt zich immers in een zeer rustige, doodlopende straat, waar eerder dan de auto’s de kippen het voor het zeggen hebben.

BEKIJK OOK 
Hof te Brabant, van vierkantshoeve tot vier eengezinswoningen