Pinterest, een bron van inspiratie voor wie wil bouwen of verbouwen

Sociale media zijn een bron van inspiratie, ook voor wie wil bouwen of verbouwen. Pinterest is daarbij onze favoriet. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, maar ook omdat je met verborgen borden kan werken en bouwheer en architect elkaar zo beter kunnen leren kennen.

Niemand is zo ingenieus of geniaal dat hij alles zelf ontdekt. Alle creatievelingen - ook architecten - putten uit het werk van anderen.

Sociale media zorgen er tegenwoordig voor dat inspiratie ‘one click away’ is. Een handige tool hierbij is Pinterest, een tool die we bij Staarc heel vaak gebruiken. Enerzijds om inspiratie te zoeken, anderzijds om inspiratie te delen.

We gebruiken Pinterest immers vaak om borden te delen met de bouwheer. Op het gezamenlijk bord kan iedereen inspirerende beelden plaatsen. Zo krijgt de architect ook een visueel beeld van wat de bouwheer wenst. Woorden kunnen immers op verschillende manier geïnterpreteerd worden. En voor de bouwheer is het leuk om te zien hoe iets er kan uitzien. Hij begint dan zelf al na te denken over de volgende stappen, keuze van materialen, keuken… Probeer maar even, je merkt het wel.

BEKIJK OOK 
Woning GP, totale make-over
Hoe maak je kasten deel van je woning?