MOLENBLOCK

  • Nieuwbouw
  • Meergezinswoning
  • Privéwoonst
  • Dorpskern
  • Merchtem
  • CoBUILD (bouwpromotor)

42 appartementen, maar toch badend in een sfeer van rust

Kwalitatieve appartementen, passend in de hedendaagse architectuur. En dat in de dorpskern van Merchtem, maar toch in alle rust. Dat is MolenBlock. Het concept sloeg duidelijk aan. In een recordtijd waren alle appartementen verkocht.

MolenBlock is een van de grotere bouwprojecten in Merchtem. Het telt 42 moderne en kwaliteitsvolle appartementen, variërend tussen 80m2 (voor een tweeslaapkamerappartement) en 120 m2 (voor een penthouse).

Die werden echter niet in één appartementsblok ‘gepropt’. Door de keuze voor twee aparte blokken die in een L-vorm tegenover elkaar staan krijgt het project een kleinschaliger en gezelliger karakter, maar krijgen de appartementen bovendien extra veel zon binnen.

De blokken zijn ondergronds met elkaar verbonden. De kelders/parkeergarages lopen immers onder het hele gebouw door en geven toegang tot alle trappenkokers.

Verkoop via twee kantoren

De twee blokken baden in een sfeer van licht en lucht: de gebouwen zijn opgetrokken in grijze gevelsteen. Witte blokken overkappen de grijze massa. Het gebruik van wit sierbeton en witte sierpleister geeft het geheel een tijdloos karakter.

De appartementen op de bovenste verdieping springen naar binnen, wat voor extra ruime terrassen zorgt.

Opmerkelijk was tot slot dat de verkoop gebeurde via twee immokantoren. Of dat ermee te maken heeft weten we niet, maar feit is dat de 42 appartementen in een recordrijd verkocht waren.

BEKIJK OOK 
Latanja, niet de zoveelste meergezinswoning in de rij
Wolfart, eyecatcher in Wolvertem
Wolvenberg, meergezinswoning in twee fasen