WONING KR

  • Nieuwbouw
  • Eéngezinswoning
  • Privéwoonst met logopedistenpraktijk
  • Landelijk gebied
  • Merchtem
  • Jong gezin

Leven en werken in een woning? Het kan

Een woonhuis en een logopedistenpraktijk in een. Dat was de missie bij deze hedendaagse woning in de landelijke omgeving rond Merchtem. Mission impossible? Verre van. Meer een kwestie van accenten leggen.

Bakstenen volume met zwarte box

Waar het woongedeelte zich bevindt in een robuust bakstenen volume met vanuit de leefruimte (inclusief keuken) een zeer open zicht naar de tuin aan de zuidkant, is aan de straatkant (noordkant) een zwarte box in het bakstenen volume geschoven. Daarin bevindt zich de praktijk.

Door het verschil in materialisatie en de verschuiving van beide volumes onderscheidt de praktijk zich van de woning. Hierdoor wordt ze zeer herkenbaar in het straatbeeld (inclusief de aparte ingang) en krijgt de toegang tot de woning een meer bescheiden rol.

Stalen trap met glazen balustrade als eyecatcher

Een uitzondering? De garagepoort werd bekleed met hetzelfde materiaal als de rest van de box. Hierdoor gaat die als het ware op in het volledige gebouw en valt het niet op dat hier een garage is.  

Op de eerste verdieping bevinden badkamer, berging en wc zich aan de straatkant. Hierdoor liggen alle slaapkamers aan de (rustige) tuinzijde.

In het hart van de woning verbindt een stalen trap de verschillende verdiepingen met bovenaan een multifunctionele ruimte onder het hellend dak. Door de glazen balustrade is dit een echte eyecatcher.

Kortom, dit werd een functionele woning waarin leven, spelen en werken elk hun eigen plek hebben. Mission accomplished!

BEKIJK OOK 
Woning J, hoe beperkingen troeven worden
Woning SJ, betaalbaar en energiebewust
Woning BK, een woning op een hoekperceel
Woning V, een opbrengstwoning hoeft niet saai te zijn
Voor premies één adres