WONING I

  • Renovatie
  • Eéngezinswoning
  • Privéwoonst
  • Dorpskern
  • Lede
  • Jong gezin

Feestzaal wordt eengezinswoning

Een grondige verbouwing. Dat is allicht een understatement om de bouw van deze woning te omschrijven. Of hoe een feestzaal in het dorpscentrum een nieuwe bestemming kreeg. Maak kennis met dit unieke verbouwproject.

Een oude feestzaal in het centrum van Lede omvormen tot eengezinswoning. En alsof dat nog niet genoeg is meteen ook licht binnentrekken op een smal en diep perceel, de woning uitbreiden en een hoogteverschil tussen voor- en achtergevel opvangen. Het was de niet-alledaagse briefing waarmee een jong gezin naar Staarc stapte.

Patio als centrum van de woning

Het antwoord was een werf in twee fasen. In een eerste fase werd een gelijkvloerse woning gerealiseerd. Centraal in de woning kwam een patio, die zo extra licht in de leefruimte trekt. Ook de slaapkamers krijgen via de patio lichten en zichten. De verschillende ruimtes staan zo in verbinding met elkaar.

Ook werd de voorkant van het huis (met een onaantrekkelijk zicht) gebruikt voor ‘sobere’ ruimten als een berging en een badkamer. De achtergevel werd opengetrokken, zodat de leefruimte zicht kreeg op de weiden.

Het hoogteverschil werd opgevangen in de hal. De vestiaire bevindt zich op ‘straatniveau’, waarna trappen naar de andere ruimtes leiden die iets hoger gelegen zijn.

Garage en extra slaapkamers

In een tweede fase wordt het gelijkvloers uitgebreid met een garage en komen op de eerste en tweede verdieping 3 extra slaapkamers. Een oude feestzaal krijgt zo een nieuw leven als eengezinswoning…

BEKIJK OOK 
Woning GP, totale make-over
Woning B, van twee huisjes naar een eengezinswoning
Voor premies één adres